Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 nu bate în retragere: Rata de infectare este în creștere în Moldova

Abonare
Date actualizate privind starea epidemiologică în contextul pandemiei au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. În această săptămână am avut o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus - de 28% comparativ cu săptămâna precedentă. Totodată, a crescut și rata de contagiozitate de la o persoană la alta și a ajuns la 1,38%. Precizarea a fost făcută de medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Alexei Ceban.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Specialist ANSP: Moldovenii s-au relaxat, iar indiferența poate costa scump societatea

„Asta înseamnă că persoanele și-au relexat și măsurile individuale de protecție, nu păstrează distanța socială, ceea ce duce la creșterea ratei de infectare”, a precizat Ceban.

Potrivit informațiilor prezentate, cele mai afectate teritorii administrative rămân a fi Soroca, Ștefan Vodă, Dubăsari, Glodeni, Chișinău, Edineț și Cahul.

Vârsta medie a persoanelor infectate este de 47 de ani, iar emeile sunt mai afectate decât bărbații. Ele reprezintă 59% din numărul total de infectați. Cele mai multe cazuri sunt confirmate în mediul urban - 60%. Cazurile de import reprezintă doar 2%. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 66 de ani, iar majoritatea victimelor au avut cel puțin o comorbiditate.

Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 este de 1444. Dintre aceste persoane 356 sunt medici, 632 asistenți medicali, 302 infirmieri, etc.

Amintim că în Republica Moldova au fost înregistrate până acum 6704 cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 3369 de pacienți au fost deja vindecați, ceea ce reprezintă aproximativ 50%. Numărul deceselor a ajuns la 234 de persoane, iar numărul cazurilor active este de 3101. Starea de sănătate a 266 de pacienți este gravă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0