Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Putin: Situația legată de COVID-19 se stabilizează, trebuie să consolidăm rezultatele

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание о санитарно-эпидемиологической обстановке
Президент РФ В. Путин провел совещание о санитарно-эпидемиологической обстановке - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei a desfășurat în regim de videoconferință o ședință dedicată situației sanitaro-epidemiologice din țară.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Șeful statului rus a menționat că primește în fiecare zi din partea specialiștilor evaluări și prognoze cu privire la evoluției situației legate de pandemie.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Rusia a venit în ajutorul Moldovei în cel mai dificil moment
Potrivit lui, în ansamblu, situația în țară se stabilizează.

“Și în Moscova, care prima s-a confruntat cu epidemia, și în multe alte regiuni (...) se diminuează treptat numărul cazurilor noi zilnice. Deocamdată această dinamică pozitivă nu este atât de rapidă precum ne-am dori, uneori este chiar instabilă, dar totuși ea există”, a menționat președintele.

Procesul de testare a populației trebuie extins în continuare, a mai spus Putin.

“În ultimele două săptămâni, numărul testelor efectuate a sporit cu aproximativ trei milioane. Sunt efectuate peste 240 de mii de analize pe zi. Așa cum am convenit, trebuie să extindem această activitate”, a spus liderul rus.

Un pericol ascuns constă în neidentificarea la timp a infecției, menționând importanța testării ample a populației și respectării stricte  a tuturor cerințelor sanitare. Totodată, el a cerut raportarea modului în care sunt realizate dispozițiile sale cu privire la furnizarea medicamentelor în regiuni.

“Voi sublinia din nou: acum, în perioada relaxării etapizate a regimului de izolare, de restabilire a activității sectoarelor cheie ale industriei, agriculturii, o testare masivă, respectarea tuturor cerințelor sanitare au o importanță primordială pentru a reducere, a localiza riscurile, pentru a consolida rezultatele pe care le-am obținut în combaterea pandemiei, a nu admite un recul, pentru a proteja viața, sănătatea și siguranța oamenilor ”, a continuat șeful statului.

În ceea ce privește fondul de paturi de spital pentru cei bolnavi de coronavirus,  președintele rus a subliniat că acesta trebuie să fie pregătit în permanență.

Putin a ținut să sublinieze că toate aceste lucruri sunt extrem de importante și corespund tuturor recomandărilor OMS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0