Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat sau amânat din nou: Recomandarea ANSP

© Sputnik / Anatolii KiriakCimitirul Armenesc
Cimitirul Armenesc - Sputnik Moldova
Abonare
Discuțiile în jurul organizării și desfășurării Paștelui Blajinilor continuă. În timp ce biserica spune da, epidemiologii se pronunță contra.

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Paștele Blajinilor ar putea fi din nou amânat sau chiar anulat. Cel puțin pentru asta pledează epidemiologii, ținând cont de rata înaltă de infectare cu noul coronavirus.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru șoferi: Timp de 10 zile poliția va circula non-stop pe toate drumurile

În cadrul unei conferințe de presă organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a atras atenția că rata de contagiozitate este mare.

„Direcția de dezvoltare a procesului epidemic prin infecția COVID-19 este una ascendentă. Sunt factori de risc și premize reale pentru escaladarea situației și ieșirea ei de sub control”, a menționat Furtună.

Din postura sa de epidemiolog, Nicolae Furtună ne recomandă să ne abținem de la celelbrarea acestei sărbători și să-i pomenim pe cei răposați cu o altă ocazie și într-un alt mod.

Amintim că sărbătoarea Paștele Blajinilor a fost amânată pentru 7 și 8 iunie din cauza răspândirii coronavirusului. Decizia a fost luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0