Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferi: Timp de 10 zile poliția va circula non-stop pe toate drumurile

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția anunță că de astăzi și până în data de 31 mai pe toate drumurile naționale și locale va organiza măsuri sporite de monitorizare a circulației rutiere. Potrivit oamenilor legii, a crescut numărul încălcărilor, iar șoferii trebuie disciplinați.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Poliția anunță că timp de 10 zile va fi peste tot și cu ochii în patru. Vor fi organizate mai multe operațiuni pentru a fi depistați șoferii care încalcă regulile și nu țin cont de disciplina în trafic.

Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii despre teribilul accident din Capitală: Ce riscă șoferul vinovat
Oamenii legii susțin că după cele două luni de stare de urgență conducătorii auto s-au relaxat și comit multe încălcări pe străzile naționale: conduc cu viteză mărită, nu acordă prioritate ambulanțelor și pietonilor, iar din această cauză crește numărul accidentelor.

”Vor fi desfășurate mai multe acțiuni: vom verifica viteza, vom pune mașini capcană în zonele în care se înalcă cel mai des regulamentul, vom avea radare care ne vor permite să depistăm vitezomanii și pe timp de noapte, vom pune filtre de verficare pentru cei care nu achită amenzile. La fel, vom desfășura operațiunea pietonul ca să vedem cum șoferii acordă atenție pietonilor, dar și cum pietonii se asigură atunci când trec strada. Am observat în această pandemie de COVID-19 des momente când șoferii nu acodă prioritate ambulanțelor. Iată de ce va fi și operațiunea girofarul, ca șoferii să nu uite să dea prioritate. Cei care vor urca în stare de ebritate la volan mai bine să nu facă acest lucru, pentru că urmările sunt grave”, a adeclarat Pavel Apostol, reprezentantul INP.

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Momentul impactului tragicului accident din Capitală - Video

În aceste operațiuni vor fi implicați și mascații de la Fulger, dar și cei de la departamentul anticorupție. 

”Ne-am unit forțele într-o echipă să venim cu o acțiune specială numită ”10 zile de prevenire a accidentelor rutiere în trafic”. Această acțiune vine să minimalizeze acea relaxare pe care șoferii o au. Zi și noapte vom fi la datorie. Mașinile vor fi oprite și verificate, ceea ce nu s-a făcut mult timp. Colegii de la Fulger se vor implica pentru a impune disciplina. La fel, colegii de la anticorupție vor răspunde de integritate. Ei ne vor acompania peste tot în țară ca nu cumva să aveți tentația să utilizați relațiile personale cu vreun polițist. Am decis să venim în forță pe drumurile naționale fiindcă de disciplină depinde viața și sănătatea cetățenilor. Să nu vă speriați, nu ne activizăm pentru a pune cât mai multe amenzi, nu acesta este scopul, ci să aducem disciplina pe străzile naționale, să reducem accidentele și decesele pe drumuri”, a declarat Daniel Mazepa, șef al Direcției prevenire delicvență a INSP.

După 10 zile, polițiștii vor prezenta concluziile acestor măsuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0