Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii despre perchezițiile de la CNA și Procuratura Anticorupție

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat acțiuni de urmărire penală în sediul Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție este specificat că ”acțiunile au avut loc în cadrul cauzei penale pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror, evenimente din perioada 2017-2018”.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo face dezvăluiri șocante: Ce s-a întâmplat la Procuratura Anticorupție și PCCOCS

Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și stabilirii adevărului. Pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție.

Astfel, au fost ridicate calculatoare de serviciu și suporturile electronice în care erau stocate informații care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri.

Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretinse a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în urma eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la baza aprecierii acțiunilor persoanelor respective.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0