Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Stoianoglo face dezvăluiri șocante: Ce s-a întâmplat la Procuratura Anticorupție și PCCOCS

Abonare
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că Procuratura Anticorupție și PCCOCS au fost instrumente folosite de anumiți politicieni pentru capturarea statului.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Alexandr Stoianoglo a dezvăluit că atunci când a venit în fruntea Procuraturii Generale a descoperit că în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Procuraturii Anticorupție a fost instaurată anarhia. 

Procurorul general afirmă că șefii celor două structuri, având susținere politică, au băgat spaima în procurori și judecători, unii dintre ei fiind șantajați cu dosare penale dacă nu respectă indicațiile primite de la anumiți politicieni. 

”Capturarea statului a fost efectuată cu ajutorul lui Chitoroagă și Morari și a oamenilor din anturajul lor. Fără susținere politică, Viorel Morari nu și-ar fi permis să se comporte așa. La PCCOCS și la Procuratura Anticorupție legea nu stă în capul mesei. Acolo se întâmplă grozăvii: sunt urmăriți și interceptați neîntemeiat oameni, sunt distruse afaceri, companii, în aceste procuraturi se câștigă bani”, a menționat șeful Procuraturii Generale.

Alexandr Stoianoglo a mai declarat că i-a chemat la discuții pe șefii celor două procuraturi chiar în prima zi de muncă la Procuratura Generală și le-a spus că, de acum încolo, cetățenii nu vor mai trăi cu sentimentul de frică. 

”I-am chemat pe cei doi șefi și le-am spus că nu vom mai face mascarade și nu vom amenința oamenii de afaceri. Asta nu înseamnă că vom scăpa lucrurile de sub control. Dacă Fisc-ul va reclama că o anumită companie se eschivează de la plata impozitelor, evident că vom reacționa”, a menționat șeful Procuraturii Generale.

Stoianoglo a mai declarat că le-a transmis acest mesaj și tuturor procurorilor, dar și judecătorilor, pentru că în toți acești ani ei au fost afectați de acest sistem. 

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Politică
Viorel Morari a contestat în judecată ordinul lui Stoianoglo
”Judecătorii s-au plâns săptămâna trecută că Procuratura Anticorupție îi presează să ia anumite decizii, dacă nu respectă indicațiile legate de arestare a unor persoane și alte măsuri asiguratorii. Unii procurori trăiau cu sentimentul de frică și incertitudinea zilei de mâine, întrucât în orice clipă și-ar fi putut pierde locul de muncă. Procurorii și judecătorii se temeau anume de șefii PCCOCS și Procuraturii Anticorupție, care au fost instrumente de înfricare a magistraților și acuzatorilor de stat”, a remarcat Stoianoglo. 

Amintim că săptămâna trecută, la indicația procurorului general, au fost efectuate percheziții la PCCOCS și Procuratura Anticorupție, iar ulterior șefii celor două instituții, Viorel Morari și Dorin Compan, au fost suspendați din funcție pentru o perioadă determinată.

Fluxul de știri
0