Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii despre teribilul accident din Capitală: Ce riscă șoferul vinovat

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General de Poliție a prezentat noi detalii despre accidentul rutier din noaptea de sâmbătă spre duminică, produs pe bulevardul Ștefan ce Mare și Sfânt.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Șoferul care a provocat teribilul accident în noaptea de 16 spre 17 mai ar putea sta după gratii între 6 și 10 ani, în cazul în care îi va fi demonstrată vinovăția. Informația a fost prezentată de șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Sergiu Paiu, într-un briefing de presă. Șoferul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, iar în prezent se acumulează probe împotriva lui.

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Momentul impactului tragicului accident din Capitală - Video

Potrivit lui Paiu, conducătorului auto i-au fost prelevate probe bilologice în vederea stabilirii stării de ebrietate. Rezultatul urmează să fie prezentat în scurt timp. 

„În unele surse media au apărut informații precum că testul de alcoolemie în aerul expirat al acestui șofer arăta un rezultat de 0,03 g/l în aerul expirat. Este o informație greșită, deoarece rezultatul probei biologice va sta la baza stabilirii stării de ebrietate și natura ei”, a menționat șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție. 

A fost pornită cauza penală pe faptul bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 264, alineatul 5 din Codul Penal - încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a unității de transport de către persoana care o conduce, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul a două sau mai multe persoane. O astfel de infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani, cu privarea dreptului de a mai conduce. 

Accident rutier în Capitală - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: În regim de urgență să fie identificat vinovatul accidentului de aseară

Sergiu Paiu mai spune că șoferul în vârstă de 27 de ani, care conducea automobilul cu numere de înmatriculare străine și a provocat accidentul soldat cu două decese, nu este la prima abatere. În perioada 2016 - 2020, acesta a comis șase contravenții, pentru care a fost sancționat. Paiu a dat asigurări că gradele de rudenie ale șoferului nu vor influența examinarea circumstanțelor acestei infracțiuni, iar în fața legii toți suntem egali. Funcționarul nu a precizat însă cu cine este rudă șoferul reținut. 

Examinarea teribilului accident se află sub controlul strict nu doar al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, dar și al primelor persoane în stat. Anterior președintele țării le-a solicitat Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne, în regim de urgență, persoana care se face vinovată de producerea tragigului accident să fie identificată și trasă la răspundere. În plus, s-a cerut să fie înăsprite măsurile de control privind respectarea regulilor de circulație rutieră și în special a regimului de viteză. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0