Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gestiona o afacere cu droguri din penitenciar: Iată cum a fost posibil - Video

© Photo : Poliția de frontierăCaptura de droguri
Captura de droguri - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup criminal vindea droguri prin intermediul aplicației Telegram. Oamenii legii au găsit stupefiante în valoare de 200 000 de lei.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Cinci persoane au fost reținute pentru trafic de droguri, iar printre aceștia se numără și un deținut din Penitenciarul numărul 13 - Chișinău. În acest caz au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile membrilor grupării, cât și la locurile de depozitare a drogurilor.

Задержание  - Sputnik Moldova
Societate
Hoț în lege din Moldova, lider al unei grupări criminale, reținut la Moscova - Video

Angajații Inspectoratul Național de Investigații și cei de la Direcția Generală Urmărire Penală a IGP au găsit și ridicat mai multe categorii de droguri în valoare de peste 200 000 de lei, precum și alte obiecte utilizate în activitatea criminală a grupului. Liderul grupării, un bărbat de 32 de ani, în momentul de față își ispășește pedeapsa penală în penitenciarul numărul 13 din Chișinău, fiind condamnat până în anul 2036.

Acesta dirija activitatea celorlalți membri ai grupării prin intermediul unui telefon cu acces la internet. Totodată, el gestiona activitatea magazinelor online prin aplicați de comunicare „Telegram”, efectua tranzacții cu bani, primea informația despre locul plasării drogurilor. În urma percheziției, în celula acestuia a fost depistat și ridicat telefonul mobil prin intermediul căruia comunica.

Ceilalți patru membri ai grupării s-au dovedit a fi doi bărbați și două femei. Una dintre femei, în vârstă de 33 ani, este cercetată în stare de libertate pentru că are doi copii minori la întreținere, iar ceilalți trei membri au fost reținuți pe un termen de 72 de ore. După aplicarea arestului, aceștia se vor afla în custodia statului încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor.

Membrii grupării acționau în baza unor roluri bine determinate, fapt pentru care cauza este cercetată sub aspectul crimei organizate. În cazul în care se va demonstra vinovăția membrilor grupului criminal, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0