Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hoț în lege din Moldova, lider al unei grupări criminale, reținut la Moscova - Video

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Hoțul în lege alias " Turoc" a fost reținut la Moscova. Acesta urmează să fie extrădat autorităților de la Chișinău. El este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni și riscă până la 15 ani de pușcărie.

CHIȘINĂU, 23 apr. – Sputnik. Procurorii moldoveni pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au emis mandat de arestare pe numele liderului unei grupări criminale, ”hoțul în lege” alias " Turoc", iar miercuri, acesta a fost reținut la Moscova. În privința suspectului urmează să fie inițiate procedurile de extrădare către autoritățile de la Chișinău.

Potrivit informațiilor oferite de oamenii legii, individul este originar din satul Leușeni, raionul Telenești. Infractorul are vârsta de 39 de ani și locuiește în Rusia de mai mulți ani. Organizația criminală pe care o conduce activează din 2013 și este structurată în diferite reuniuni de grupări criminale care înfăptuiesc infracțiuni de șantaj, furturi, tâlhării și trafic de droguri. Organizația are și membri din Moldova.

În prezent, este căutat și un cetățean al Federației Ruse implicat în schemă. ”Hoțul în lege” reținut a fost condamnat anterior, în Rusia, pentru păstrare de droguri. Acum el riscă să stea în pușcărie până la 15 ani. Procurorii continuă investigarea acestei scheme criminale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0