Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Regulament nou: Fără panouri publicitare în centrul Capitalei

© INPPanou informativ instalat de INP
Panou informativ instalat de INP  - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria a elaborat un regulament nou de amplasare a panourilor publicitare în municipiul Chișinău. Acestea nu se vor mai regăsi în zona de centru a orașului.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Amplasarea panourilor publicitare în zone istorice va fi interzisă. La fel, companiile nu vor putea amplasa panouri în zona de centru a Capitalei. Panourile vor putea fi instalate în celelalte sectoare ale Chișinăului și la periferiile orașului. Acestea sunt principalele prevederi care se regăsesc în noul Regulament privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău. 

”Bulevardele şi străzile centrale sunt supraaglomerate, iar panourile publicitare uneori închid complet fațadele clădirilor, semnele de circulație și sunt amplasate haotic. Spaţiile verzi sunt tot mai mult împânzite cu panouri publicitare. O mare parte din panouri sunt nesigure, învechite şi necesită modernizate”, a scris Ion Ceban pe Facebook. 

Documentul instituie noi norme, reguli, cerinţe, exigenţe şi restricţii pentru proiectarea, perfectarea şi coordonarea documentaţiei de proiect pentru autorizarea, construirea, amplasarea (montarea, demontarea) şi exploatarea mijloacelor de publicitate şi afișaj.

демонтаж рекламных щитов  - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăul rămâne fără publicitate stradală: Vezi ce fac autoritățile

Potrivit noilor reguli, municipiul Chișinău va fi împărțit în trei zone de restricție pentru panourile stradale: în zona ultracentrală va fi interzis panotajul stradal, în zona restricționată se permite panotajul de mici dimensiuni, iar în zona lărgită este permis atât panotajul de mari dimensiuni, cât și cel de mici dimensiuni. 

În perioada decembrie 2019 - ianuarie 2020, Primăria Chișinău a scos peste 600 de panouri de afișaj neautorizat. 

Peste 24 de milioane de lei au ajuns în bugetul statului din taxele achitate pentru amplasarea dispozitivelor de publicitate în oraș. Anul trecut, taxa pentru amplasarea publicității în oraș a crescut de la 700 de lei  până la 1.200 de lei. În perioada de pandemie, reprezentanții Primăriei au revenit la taxa de 700 de lei. Până în data de 1 mai au fost achitate 11 milioane de lei în buget. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0