Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cristina Harea și-a anunțat demisia din funcția de viceguvernator al Băncii Naționale

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Abonare
Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Cristina Harea și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru Spunik Moldova de către reprezentanții serviciului de presă al BNM.

CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Critina Harea a depus cererea de demisie la Parlament în care anunță că după aproape patru ani de activitate în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale părăsește fotoliul din motive personale. 

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Ultima Oră: Percheziții la Banca Națională - Detalii
Potrivit legii, mandatul ei se va încheia peste trei luni de la data depunerii cererii de demisie sau odată cu aprobarea unui nou viceguvernator.

Cristina Harea a fost numită viceguvernator al BNM în septembrie 2016, având peste 14 ani de experiență în domeniul financiar-bancar și investițional. Ea pleacă din funcție cu 3 ani înainte de expirarea mandatului. 

De precizat că recent au avut loc mai multe percheziții la sediul Băncii Naționale ale Moldovei, în contextul investigării dosarului privind furtul miliardului. Descinderi au fost efectuate și la începututl lunii martie. Ulterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că a emis ordonanțe de reținere și audiere pe numele fostului guvernator al BNM Dorin Drăguțanu, fostului viceguvernator al Băncii Națioanle precum și al Emei Tăbârță, al acualului viceguvernator Aureliu Cincilei și al fostului viceguvernator Ion Sturzu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0