Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine sau nu procurorul general în Parlament - Ce spune Vasile Bolea despre unii deputați

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Vasile Bolea crede că în actualul Parlament sunt mai mulți deputați care sunt implicați în devalizarea sistemului bancar, iar față de ei procuratura ar trebui să ia atitudine și să organizeze măsuri operative de investigații.
Vine sau nu procurorul general în Parlament - Ce spune Vasile Bolea despre unii deputați

Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, deputatul Vasile Bolea, spune că nu cunoaște dacă va veni în timpul apropiat procurorul general în Parlament pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare unor deputați. Bolea însă este de părere că unele grupuri parlamentare manifestă nervozitate, iar ținta unor atacuri este chiar procurorul general.

„Nu cunosc dacă va veni sau nu procurorul general în Parlament, dar observăm că mesajele care vin din partea unor reprezentanți ai opoziției, care se simt cu musca pe căciulă, acele atacuri, denotă că una din țintele în care se bate este procurorul general. Se dorește să fie stopate unele acțiuni ale procuraturii, care în ultimul timp a ajuns cu pași rapizi la punerea sub învinuire a altor persoane în dosarul fraudei bancare”, a declarat Vasile Bolea.

Deputatul a mai spus că prin noua ordonanță de punere sub învinuire a lui Plahotniuc, procurorul general a vorbit despre o nouă calificare în infracțiunile legate de frauda bancară.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Plahotniuc într-un nou dosar

„Procurorul general vorbește despre încă un beneficiar final al fraudei bancare și despre un grup criminal organizat care a săvârșit această infracțiune, furtul din sistemul bancar. Pe lângă beneficiarul final Vladimir Plahotniuc, despre care a vorbit Stoianoglo, ar trebui să fie și alte persoane - cine a organizat aceste scheme, ce instituții au contribuit la devalizarea sistemului bancar”, a precizat Vasile Bolea

Deputatul afirmă că în actualul Parlament sunt deputați care ar putea rămâne fără imunitate, față de care procuratura ar trebui să ia atitudine și să organizeze măsuri operative de investigații în dosarul  privind frauda bancară.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo a declarat recent că a fost adoptată o noua ordonanță de punere sub învinuire a lui Vladimir Plahotniuc, el fiind cercetat pe trei capete de acuzare - crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorul general a afirmat că anunțul nu are legătură cu luptele politice interne.

Fluxul de știri
0