Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Plahotniuc într-un nou dosar

© Sputnik / Miroslav RotariProtest, 09 iunie 2019
Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Plahotniuc este vizat într-un nou dosar, care vizează „furtul miliardului”. Procurorii cer mandat de arest pe numele fostului lider democrat, care actualmente se află peste hotarele țării.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ( PCCOCS) vor cere mandat de arest, într-un nou dosar,  pe numele fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, actualmente aflat peste hotare.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo: Unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Plahotniuc

Noul dosar penal vizează frauda bancară cunoscută mai mult ca „furtul miliardului”. Demersul procurorilor va fi examinat în această după-amiază la Judecătoria Ciocana, au confirmat pentru Sputnik surse din cadrul Procuraturii Generale.

Procurorii PCCOCS l-au citat pe Plahotniuc la domiciliul din Chișinău, dar pentru că acesta nu s-a prezentat, aflându-se peste hotare, au cerut instanței de judecată aplicarea măsurii de arest, a explicat pentru presa locală procurorul Ion Caracuian.

Noul dosar împotriva lui Plahotniuc conține trei capete de acuzare: „escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal”, potrivit procurorului.

La începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a informat la un briefing că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai respectivei fraude bancare și că există dovezi solide în acest sens. Potrivit lui Stoianoglo, Plahotniuc ar fi fost beneficiar al unor credite luate de la BEM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0