Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Încă 151 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 136 vindecare

Abonare
Informații cu privire la situația epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în această zi este de 159 de persoane. Dintre acestea, 26 în rândul lucrătorilor din sistemul medical.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Patru noi decese cauzate de COVID-19

Informațiile au fost prezentate de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș, după ședința Centrului Unic de Comandă cu privire la gestionarea situației epidemiologice privind infecția cu noul coronavirus. Astfel, bilanțul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei în Republica Moldova este de 6704, iar numărul cazurilor active este de 3382 de persoane. 

Astăzi au fost efectuate 1046 de teste primare și 221 de teste repetate. Cel mai mare număr de persoane din cele 151 confirmate astăzi sunt în Chișinău - 52 de îmbolnăviri, urmat de Ceadâr-Lunga, Bălți, Ialoveni, Soroca, Cahul, Vulcănești, etc. 

Din numărul total de cazuri active, starea de sănătate a 266 de infectați este gravă. Dintre aceștia, 21 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație dirijată. 

„Zilele precedente se înregistrau peste 200 de cazuri, astăzi constatăm o scădere, dar situația rămâne în continuare încordată”, a precizat Rîmiș. 

Potrivit informațiilor, crește și numărul cazurilor de vindecare. Astăzi au externați, după ce au fost complet vindecați, 136 de pacienți, iar numărul total ajunge la 3089 de persoane. 

Totodată, încă cinci persoane au pierdut lupta cu noul tip de coronavirus, iar numărul total de decese a ajuns la 233 de persoane. 

Precizăm că în Republica Moldova, în perioada 16 mai 30 iunie, a fost declarată stare de urgență în sănătate publică. În context, autoritățile reiterează îndemnul către cetățeni de a se proteja prin respectarea cu strictețe a regulilor igienico-sanitare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0