Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli pentru turiști pe litoral: Cum vor funcționa terasele și plajele

© REUTERS / Costas BaltasЛюди загорают на пляже в Афинах
Люди загорают на пляже в Афинах  - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de 14 zile, România, Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică. Pentru două săptămâni, s-ar renunța la carantină pentru cetățenii țărilor enumerate.

BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Sezonul estival din acest an este total diferit față de oricare altul din trecut, din pricina pandemiei de coronavirus.

Noaptea muzeelor, cetatea Soroca - Sputnik Moldova
Societate
Vacanța amânată: Agențiile de turism oferă o alternativă la rezervările făcute anterior

În 2020, România, alături de Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să facă o bulă turistică pentru 14 zile, timp în care se renunță la carantină.

Bulgaria, Grecia și Serbia vor face acest lucru începând cu 1 iunie, a precizat premierul bulgar.

Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, spune că a propus măsuri pentru redeschiderea teraselor și a restaurantelor. Este vorba despre o distanță de cel puțin 2 metri între mese și de un număr de maxim 8 oameni la aceeași masă.

Reguli vor fi și pe plajă, acolo unde recomandarea distanței dintre șezlonguri a fost de 4 metri.

„Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a spus Martin.

La rândul său, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, speră ca până mâine să fie finalizate normativele la care lucrează împreună cu ANSVSA și INSP, care vor prevedea cum vor arăta activitatea și restricțiile cu privire la deschiderea teraselor în primă fază.

Acesta a subliniat că, dacă turiștii vor fi responsabili și vor înțelege care sunt regulile într-o unitate, riscurile vor fi mai mici și toți ceilalți turiști vor putea călători în siguranță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0