Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pușkov: În Moldova se fac tentative de distrugere a guvernului

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков - Sputnik Moldova
Abonare
Senatorul rus Alexei Pușkov a comentat situația politică din Republica Moldova în cadrul unei conferințe de presă susținută la Moscova.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. În Moldova sunt întreprinse tentative de a modifica raportul de forțe politice, cu susținerea unor centre occidentale de influență. Declarația a fost făcută joi de către președintele Comisiei pentru politică informaţională din cadrul Consiliului Federaţiei, Alexei Pușkov, rîspunzând la întrebarea  agenției Sputnik Moldova.

“În ceea ce privește situația politică din Moldova, acum se întreprind tentative de a distruge guvernul de coaliție. Inclusiv pentru a diminua puterea președintelui. Dodon nu le convine multor centre de influență din Occident. Este considerat prea dispus să întrețină relații bune cu Rusia. În acest caz se contează pe faptul că prăbușirea actualului guvern ar putea modifica raportul de forțe politice în Moldova”, consideră senatorul.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii cer mandat de arest pe numele lui Plahotniuc într-un nou dosar
Totodată, Pușkov consideră că o schimbare bruscă a raporturilor de forțe în Moldova nu va avea loc. Așa cum menționează senatorul, în țară sunt cei care se pronunță pentru vector ul pro-occidental, dar și cei care își dorește relații bune nu doar cu Occidentul, ci își propun să dezvolte și relațiile cu Rusia.

“Această divizare se va păstra într-o formă sau alta”, consideră Pușkov.

Senatorul a remarcat că deja o perioadă îndelungată politicienii liberali pro-occidentali întreprind tentativele de a schimba raportul de forțe cu ajutorul partenerilor străini, însă nu le reușește.

“Uitați-vă ce i-a oferit Moldovei asocierea cu UE. Poate i-a oferit ceva elitei moldovenești, însă Moldova ca țară - nimic”, a menționat Pușkov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0