Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PPDA cere crearea unei comisii parlamentare de anchetă: Iată ce vor să fie investigat

© Sputnik / Miroslav RotariАлександр Слусарь Alexandru Slusari
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova
Abonare
PPDA cere crearea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze acțiunile președintelui Igor Dodon. Decizia a fost luată după ședința fracțiunii. Proiectul de hotărâre urmează să fie depus la secretariatul Parlamentului.

CHIȘINĂU, 21 mai -Sputnik. Deputații PPDA propun crearea unei comisii de anchetă privind așa-zisele acte de corupție și îmbogățirea ilicită a președintelui Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de deputatul PPDA Alexandru Slusari, după ședința fracțiunii. Totodată, Slusari a declarat că, săptămâna viitoare, opoziția parlamentară ar putea avea 51 de mandate în Parlament. 

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Igor Dodon la acuzațiile unui deputat: „Oligarhia se răzbună”

”Este un instrument foarte bun pe care Platforma ”DA” l-a utilizat pe parcursul ultimului an cu succes. Primul pas pentru a-l taxa pe Igor Dodon, în opinia noastră, ar fi crearea acestei comisii. Considerăm că în această comisie trebuie să fie deputați cu imagine ireproșabilă, fără să planeze suspiciuni asupra lor. Vom insista ca această comisie să fie condusă de reprezentantul PPDA și sperăm, posibil, săptămâna viitoare, o să avem 51 de voturi pentru a vota această hotărâre”, a declarat deputatul PPDA Alexandru Slusari.

La rândul lor, reprezentanții PAS au declarat că vor susține proiectul de hotărâre elaborat de colegii lor de bloc, deputații PPDA. 

Recent, șeful statului, Igor Dodon, a declarat că acuzațiile care au început să apară la adresa sa au apărut în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor. „Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, a comentat președintele Igor Dodon pe Facebook.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0