Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Am putea rămâne fără procuror general? Nagacevschi: CCM pare atrasă într-un joc perfid

© Sputnik / Rodion ProcaФадей Нагачевский
Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, nu exclude că Alexandr Stoianoglo ar putea fi înlăturat în câteva zile din fruntea Procuraturii Generale.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Fadei Nagacevschi a remarcat că peste patru zile Curtea Constituțională urmează să examineze cauza judiciară la cererea unui candidat care nu a trecut concursul la funcția de procuror-general din toamna anului trecut și care contestă rezultatele în urma cărora Alexandr Stoianoglo a ieșit învingător. 

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Societate
CC se întrunește în ședință: Subiectul vizează o numire la Procuratura Generală

Astăzi însă Curtea Constituțională examinează legalitatea numirii lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar. 

Ministrul Justiției sugerează că nu întâmplător s-ar examina aceste cauze anume atunci când Alexandr Stoianoglo a anunțat despre avansarea anchetei în dosarul miliardului. 

„La 18.05.2020 domnul Procuror General, Stoianoglo a comunicat mai multe informații dure cu privire la persoanele implicate în furtul miliardului. La 21.05.2020 Curtea Constituțională examinaează constituționalitatea modificărilor la legea cu privire la Procuratură. Parcă nimic suspect pînă aici, dar
la 25.05.2020 va fi examinată cauza judiciară la cererea candidatului care a picat concursul și care contestă rezultatele concursului pentru fucția de Procuror General prin care domnul Stoianglo a fost declarat câștigător”, a remarcat Nagacevschi.

În context, oficialul se întreabă retoric dacă nu cumva Curtea Constituțională este atras într-un joc al unor forțe politice. 

„Să fie o coincidență că o sesizare depusă în septembrie 2019 se examinează la 21.05.2020, cu 4 zile înainte de ședința de judecată prin care se încearcă a anula concursul pentru funcția de Procuror General? Nu cred în coincidențe. Se creează impresia că Curtea Constituțională este atrasă de niște arhitecți invizibili într-un joc perfid, pentru înlăturarea Procurorului General. Se întamplă imediat după ce domnul Stoianoglo a anunțat despre progresul pe investigarea furtului miliardului. Onorată Curte, nu vreau să enumăr efectele unei hotărâri a CC. Vă rog mult să fiți cu ochii în patru!”

Reprezentanții Curții Constituționale nu au comentat deocamdată afirmațiile ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi. 

Astăzi, când Curtea Constituțională examinează legalitatea numirii lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, în fața instituției se desfășoară un protest organizat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0