Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CC se întrunește în ședință: Subiectul vizează o numire la Procuratura Generală

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională va examina astăzi o sesizare depusă de un grup de deputați democrați pe 23 septembrie 2019 referitoare la desemnarea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Curtea Constituțională (CC) a informat că va examina joi, 21 mai, cu începere de la ora 10:00, sesizarea pe subiectul numirii lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, în vara anului 2019.

Александр Стояногло - Sputnik Moldova
Societate
Alexandr Stoianoglo: În ce condiții Procuratura îi va cerceta pe oamenii de afaceri

Sesizarea a fost depusă pe 23 septembrie 2019 de către deputații Pavel Filip, Dumitru Diacov, Vladimir Cebotari, Serghei Sîrbu, Igor Vremea, Alexandru Jizdan, Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Corneliu Padnevici, Nicolae Ciubuc, Eleonora Graur și Vasile Bîtcă, deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Autorii sesizării cereau atunci ca sesizarea să fie examinată în regim de urgență, afirmând că numirea în funcție s-a făcut cu încălcarea flagrantă a procedurilor prevăzute de Regulamentul Parlamentului și alte acte normative.

Deputații au cerut controlul constituționalității unor prevederi din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură, a Hotărârii Parlamentului nr. 101 din 30 iulie 2019 privind înaintarea candidaturii la funcția de procuror general interimar al Republicii Moldova și a Decretului președintelui Republicii Moldova nr. 1232-VIII din 31 iulie 2019 privind desemnarea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

Dumitru Robu a fost procuror general interimar până pe 29 noiembrie 2019, când Alexandr Stoianoglo a devenit procuror general, fiind numit prin decret prezidențial, după desfășurarea unui concurs pentru această funcție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0