Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miliarde de lei pentru reparația drumurilor: În ce localități vor ajunge

© Guvernul Republicii Moldova Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”
Drumul din satul Drăguşeni, comuna Rădeni, raionul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a analizat și aprobat în ședința de ieri un proiect care se referă la reabilitarea infrastructurii drumurilor.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Proiectul de reabilitare a infrastructurii drumurilor naționale și locale, comunale și a străzilor a fost aprobat în ședința Guvernului.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Ajutor bănesc pentru titularii de patentă: Detalii

Potrivit proiectului, în cadrul primului Program vor fi alocate 250 de milioane de lei pentru reparația a 86,3 kilometri de drumuri publice naționale. Iar pentru activitățile din cel de-al doilea Program s-a decis alocarea a 1,125 de miliarde de lei.

„Prin hotărârea Guvernului, acești bani au fost repartizați pentru fiecare localitate din Republica Moldova. Fiecare localitate a primit conform unui criteriu de formule foarte clare și transparente sumele care se cuvin. Începând de săptămâna viitoare, Ministerul Economiei și structurile din subordine vor lansa licitațiile pentru adjudecarea contractelor de reparație a acestor drumuri”, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Cabinetului de Miniștri.

Prim-ministrul a mai spus că aceste sume au fost incluse în proiectul de rectificare a Bugetului de Stat, prezentat Parlamentului în aprilie al acestui an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0