Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ajutor bănesc pentru titularii de patentă: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a făcut precizări cu privire la susținerea comercianților care nu pot lucra din cauza sistării activității piețelor din Bălți și Chișinău.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Titularii de patentă care activează în piețele ce rămân deocamdată închise vor primi ajutor de șomaj din partea statului. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri. 

„Statul va aloca acei 2775 de lei ajutor de șomaj, proporțional zilelor de staționare”, a declarat Chicu. Premierul spune că protestele organizate de comercianți sunt firești și întemeiate, chiar și așa activitatea piețelor din Bălți și Chișinău rămâne suspendată până la 31 mai.

Guvernul republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Ploaia nu i-a împiedicat să protesteze: Comercianții cer să li se permită să muncească

Chicu a mai informat că a fost aprobat avizul asupra proiectului care prevede alocarea subvențiilor pentru agenții economici, a taxelor aferente plăților salariale. 

„În perioada stării de urgență noi am achitat în proporție de 100% compensarea taxelor pentru sectoarele economice care au fost stopate prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale și 60% pentru acele sectoare ale economiei care nu au fost stopate prin decizia CSE, dar și-au suspendat activitatea în situația de criză”, a mai spus premierul. 

De precizat că pe parcursul lunilor martie-aprilie au fost aprobate un șir de măsuri pentru susținerea agenților economici, cum ar fi amânarea achitării taxelor și impozitelor pe anumite domenii, programe de susținere directă a mediului de afaceri; subvenționarea salariilor angajaților care s-au aflat în șomaj tehnic sau staționare, subvenționarea dobânzilor și programul de rambursare a TVA, precum și alte măsuri de perfecționare a legislației fiscale și vamale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0