Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Corneliu Popovici, despre beneficiile extraordinare ale diversității culturale

© Sputnik / OsmatescoCorneliu Popovici
Corneliu Popovici - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 21 mai este marcată Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare. Cu acest prilej, consilierul președintelui Republicii Moldova Corneliu Popovici a menționat importanța și beneficiile diversității culturale pentru țara noastră.
Corneliu Popovici, despre beneficiile extraordinare ale diversității culturale

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Corneliu Popovici a menționat că Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare este o sărbătoare importantă din mai multe perspective, întrucât aceasta subliniază necesitatea promovării dialogului dintre civilizații, integrarea principiilor diversității culturale și a valorilor pluralismului cultural în toate politicile publice precum educația, sănătatea, turismul cultural și altele, care ajută la dezvoltare durabilă a societății.

Mai mult, Popovici spune că factorii decidenți la nivel local și la nivel național trebuie să țină cont de faptul că doar prin armonie culturală, prin promovarea diversității culturale și valorilor vor putea fi elaborate politici durabile în diverse domenii.

"Această zi demonstrează importanța diversității culturale pentru excluderea conflictelor. Sărbătoarea are ca scop sensibilizarea opiniei publice față de valoarea diversității culturale și față de imperativul etic de respectare a acesteia. Nu există culturi inferioare și superioare. Există culturi diferite ce trebuie respectate", a declarat consilierul.
Rromi - Sputnik Moldova
Silvia Feraru: Sunt rom, deci sunt om

De asemenea, Corneliu Popovici a remarcat că armonia dintre comunitățile ce locuiesc pe teritoriul țării noastre poate fi menținută prin politici bine gândite, echilibrate și care să țină cont de diversitatea națională. Un alt factor important este educația în familie și în instituțiile de învățământ.

De menționat că Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare a fost stabilită la inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, în anul 2002.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0