Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CC a admis parțial sesizarea deputaților cu privire la legalitatea numirii lui Robu

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Magistrații Curții Constituționale s-au pronunțat acum câteva clipe cu privire sesizarea privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror interimar în vara anului trecut. Judecătorii CC au decis că admite parțial această sesizare depusă de un grup de deputați.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. Magistrații Curții Constituționale s-au ponunțat în privința sesizării depusă de un grup de deputați, pe 23 septembrie 2019, cu privire la numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar.

”Se admite parțial sesizarea depusă de grupul de deputați cu privire la Legea Procuraturii și desemnarea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar. Se declară inadmisibilă partea ce ține de controlul constituționalității ”, a declarat președintele Curții Constituționale Domnica Manole. 

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Am putea rămâne fără procuror general? Nagacevschi: CCM pare atrasă într-un joc perfid
Hotărârea este definitivă și nu poate fi atacată. 

Magistratul Vladimir Țurcan nu a participat la ședința Curții Constituționale unde a fost examinată sesizarea deputaților pentru că a fost recuzat la cererea deputatului Sergiu Sîrbu. Deputatul ”PRO MOLDOVA” a argumentat că Vladimir Țurcan a fost deputat înainte de a fi numit judecător la Curtea Constituțională și a votat modificările la Legea Procuraturii care au fost contestate.

Amintim că un grup format din 12 deputați democrați au depus în data de 23 septembrie 2019 o sesizare cu privire la numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar și au cerut suspendarea proiectul de lege prin care s-au făcut modificări la Legea Procuraturii, ce se referă la procedura de numire a procurorului general.

Recent, cinci dintre cei 12 deputați care au semnat sesizarea la Înalta Curte și-au retras solicitarea, motivând că „obiectul sesizării este unul consumat”. Este vorba de deputații democrați Pavel Filip, Dumitru Diacov, Igor Vremea, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0