Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BDCE a majorat împrumutul oferit Moldovei pentru construcția unui penitenciar

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение  - Sputnik Moldova
Abonare
 Împrumutul oferit Moldovei de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru construcția unui penitenciar în țara noastră va fi majorat cu 10 milioane de euro și va constitui 49 milioane de euro.

CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnik. În acest sens, Parlamentul a ratificat astăzi Amendamentului nr. 1 la Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău.

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Președintele CEDO, Linos-Alexandre Sicilianos - Sputnik Moldova
Politică
Un nou penitenciar ar putea fi construit în Moldova

Actualitatea proiectului rezidă în imperativul de asigurare a depopulării Penitenciarului numărul 13 Chișinău, îmbunătățire a condițiilor de detenție, precum și a condițiilor de muncă pentru angajații instituției penitenciare, în conformitate cu standardele în domeniul drepturilor omului și potrivit Regulilor penitenciare europene.

Noua instituție penitenciară va avea o capacitate suficientă pentru a asigura respectarea standardelor internaționale în domeniul detenției.

Pentru construcția penitenciarului, Ministerului Justiției i-au fost transmise 44,6 ha de lângă localitatea Bubuieci, municipiul Chișinău, considerându-se teren cu destinație specială.

Acordul-cadru de împrumut dintre Moldova și BDCE pentru realizarea Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău a fost ratificat la 12 decembrie 2013. Potrivit responsabililor de implementarea proiectului, construcția penitenciarului se va încheia orientativ în anul 2022.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0