Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou penitenciar ar putea fi construit în Moldova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Președintele CEDO, Linos-Alexandre Sicilianos
Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Președintele CEDO, Linos-Alexandre Sicilianos - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile de detenție în Republica Moldova constituie o prioritate a actualului Guvern și a fost abordată de premierul Chicu la Strasbourg.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova va grăbi construcția unui penitenciar nou în țara noastră, a anunțat premierul Ion Chicu în cadrul întrevederii cu președintele Comisiei Europene pentru Drepturile Omului, Linos-Alexandre Sicilianos.

Premierul Ion Chicu și secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić - Sputnik Moldova
Politică
Chicu, la Strasbourg: Reforma justiției și modernizarea economiei, prioritățile Guvernului

Penitenciarul ar putea fi construit cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. În context, Chicu a confirmat intenția de a continua acțiunile menite să îmbunătățească sistemul de remedii naționale.

Totodată, șeful Executivului a asigurat despre implementarea eficientă și coerentă a Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Premierul a menționat că Guvernul sprijină procesul de reformare a CEDO și a mecanismelor de examinare a cererilor depuse la Curte.

Fluxul de știri
0