Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pandemia, înfrângere majoră în Europa

© AFP 2022 / Wojtek RadwanskiЖители Варшавы на берегу реки Вислы в Польше
Жители Варшавы на берегу реки Вислы в Польше  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la apariția unui vaccin cetățenii Europei par a nu se mai teme de coronavirus, iar pandemia nu mai e sperietoare și nici o piedică pentru majoritatea europenilor

BUCUREȘTI, 20 mai - Sputnik, Evan Răutu. Cu toată starea de restricții impusă de majoritatea guvernelor europene, dar mai ales a cifrelor impresionante prezentate de mass media mainstream internațională, cetățenii Europei par a-și fi învins tema de COVID-19.

Deci, o înfrângere majoră pe plan psihologic a pandemiei – în Europa și, cum veți vedea, mai ales în România.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: „Majoritatea restricțiilor vor fi anulate în data de 1 iunie”

O dovedește un sondaj realizat de două companii - LuggageHero şi All4Travel – un studiu devenit clasic pentru pasionații de turism.

Astfel, conform studiului pe luna mai, 75% dintre europeni plănuiesc să călătorească în 2020, iar planul include, pentru 60% dintre ei, bugete asemănătoare celor din perioada anterioară.

Cifrele intenției de călătorie prezintă o creştere cu 23% faţă de cele din aprilie.

Alte date semnificative: numai 20% dintre respondenţi îşi propun să călătorească în străinătate DOAR de anul viitor – și numai 6% vor aştepta un vaccin înainte de a pleca din țară.

Procentul este mai mic în rândul celor care fac călătorii pentru afaceri – doar 60%, ei urmând să călătorească anul acesta. Desigur, aici trebuie luată în calcul și scăderea economică – sau chiar criza anunțată de mulți analiști.

Interesant în acest sens este că și la capitolul buget de călătorie cifrele arată o creștere – 60% în mai față de 51% în aprilie preconizează să aibă același buget ca înainte de pandemie.

George Soros - Sputnik Moldova
George Soros rupe tăcerea: interviu fulminant – interese și strategii în spatele pandemiei

De asemenea, este semnificativă creșterea turismului intern: 75% dintre respondenţi preferă propria țară, plănuind excursii cu mașina în perioada verii.

România este mai optimistă decât alte state UE, cifrele din România depășind media europeană: 87% dintre români vor să călătorească.

În privința scepticilor, numai 3% dintre europeni au răspuns că nu vor să părăsească oraşul de reședință până nu vor avea un vaccin – și alți 3% așteaptă revenirea economiei.

De asemenea, semnificativ este că 75% dintre respondenți consideră că pandemia va avea un un impact financiar mic asupra bugetului familial.

11% dintre europeni au spun că veniturile familiei au scăzut cu mai mult de 50% în perioda pandemiei.

În România, 64% dintre respondenți spun că nu le-au fost afectate veniturile, în timp ce 16% dintre români au scăderi semnificative ale veniturilor.

Sondajul a fost realizat online în perioada 10 - 14 mai, pe un eşantion de 1.600 de persoane din întreaga lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0