Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patriarhia Română spune cine va administra eparhia după moartea ÎPS Pimen

© Photo : Basilica / Raluca EneArhiepiscopul Pimen
Arhiepiscopul Pimen - Sputnik Moldova
Abonare
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că, după decesul lui Pimen, eparhia va fi administrată de ÎPS Teofan, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Damaschin Dorneanul.

BUCUREȘTI, 20 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a decedat, aseară, la 90 de ani, în timp ce se afla pe secția de Anestezie Terapie Intensivă a Institutului ”Matei Balș” din București.

ÎPS Vladimir, Mitropolitul Moldovei - Sputnik Moldova
Societate
Sinodul Bisericii Ortodoxe i se adresează lui Chicu: Ce revendicări au fețele bisericești

În data de 20 aprilie, ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD, de la Suceava, în stare gravă. Acesta era infectat cu noul coronavirus. El a fost dus la Institutul ”Matei Balș” din București, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că, în actuala situație, potrivit statutului Bisericii Ortodoxe Române, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul.

”Fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava”, a mai anunţat Bănescu, potrivit antena3.ro.

Detaliile privind înmormântarea ierarhului vor fi stabilite de Arhiepiscopia Sucevei împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Basilica.ro informează că, potrivit legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu COVID-19, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei va stabili data și detaliile înmormântării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0