Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Școlile, pregătite pentru învățământul la distanță: Detalii

Abonare
În mai multe instituții de învățământ din țară se fac investiții pentru asigurarea învățământului de la distanță.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Încă șase școli vor fi reconstruite, iar altele vor fi dotate cu tehnică pentru învățământul la distanță, informează ministerul Educației Culturii și Cercetării.

Investițiile se vor face pentru a ajuta școlile de circumscripție renovate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” să facă față noilor provocări create de pandemia virusului COVID-19 și a asigura instituțiile de învățământ din țară cu tehnica necesară desfășurării procesului educațional la distanță.

„Volumul investițiilor în reconstrucția, renovarea și modernizarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, prevăzut în Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova”, este unul fără precedent. Școlile de circumscripție încă nu au cunoscut un proces atât de amplu de transformare”, a subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Трудовая книжка Carnet de muncă - Sputnik Moldova
Societate
Undă verde pentru munca la distanță: Ce prevede proiectul
În momentul de față, pe 11 șantiere au loc lucrări de renovare a școlilor de circumscripție, iar până la începerea noului an de studiu vor fi reconstruite alte șase instituții de învățământ general.

De asemenea, continuă până la finele anului în curs instruirea la distanță a cadrelor didactice de sprijin și a psihopedagogilor, una din activitățile Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova”.

Totodată, cursurile de formare a cadrelor manageriale și a celor didactice, preconizate pentru această vară, au fost transferate pentru anul 2021.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” constituie un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială și este implementat în perioada aprilie 2013 – iunie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0