Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Stop corupției în Primăria Chișinău: Ion Ceban a semnat un acord de colaborare cu CNA

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău a semnat un acord de colaborare cu Centrul Național Anticorupție, pentru a reduce fenomenul corupției în instituție.

CHIȘINĂU, 20 mai -Sputnik. Primarul Ion Ceban a remarcat că mai mult timp Primăria Chișinău a fost calificată de oameni drept cea mai coruptă instituție și speră că semnarea acestui acord de colaborare cu CNA va elimina astfel de abuzuri. Edilul-șef a menționat că monitorizarea angajaților de către ofițerii CNA va permite identificarea „peștișorilor” care admit acte de corupție.  

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria va cumpăra noi autobuze și troleibuze: Planul adoptat de CMC
„Toți cei care lucrează în cadrul Primăriei trebuie să știe că este o instituție transparentă, corectă și lipsită de factorul coruptibil. Noi multe lucruri încercăm să le tranferăm pe platforme digitale, începând de la actele permisive în domeniul construcțiilor. Sunt sigur că împreună, în viitor, putem să facem lucruri foarte frumoase. Noi suntem deschiși, dacă ne-ar permite datele cu caracter personal, am pune camere de luat vederi în fiecare birou, cu conectare directă la CNA sau alte organe de drept ca să diminuăm corupția din instituțiile administrativ-locale”, a declarat primarul Ion Ceban.

Totodată, directorul Centrului Național Anticorupție a menționat că această colaborare va duce la diminuarea flagelului de crupție și va îmbunătăți imaginea Primăriei Chișinău. Ofițerii CNA urmează să analizeze toate actele care vor fi semnate pentru a preveni schemele dubioase. 

„Centrul Național Anticorupție se pretinde a fi o instituție de prevenire a corupției și pentru noi este prioritatea numărul 1 ca să avem astfel de acorduri de colaborare cu cât mai multe instituții care oferă servicii publice populației, căci acest lucru ne oferă nouă, atât dreptul, cât și posibilitatea de a vă veni în ajutor și a vă ghida în anumite reglementări pentru a crea o transparență reală”, a declarat directorul CNA, Ruslan Flocea.  

Anterior, Primăria Chișinău a semnat un acord de colaborare și cu Autoritatea Națională de Integritate.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0