Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul reclamă presiuni asupra procurorului general: Sunt tentative de a-l descuraja

Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu susține că anumite forțe politice încearcă să-l descurajeze pe procurorul general Alexandr Stoianoglo în efortul său de a-i pedepsi pe cei vinovați de furtul miliardului și chiar ar exista tentative de a-l demite.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Premierul a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că procurorul general ar fi ținta unor forțe politice nemulțumite de faptul că a început investigarea reală a „jafului secolului”.

„Investigarea reală a furtului miliardelor din anii 2011-2015 a început abia în decembrie 2019, când domnul Stoianoglo a preluat conducerea Procuraturii Ggenerale. Acest lucru nu le place celor care au furat miliardul. Tentativele de a-l descuraja și chiar înlătura din funcție pe domnul Stoianoglo au și început. Ce naivitate să crezi că un asemenea Om poate fi influențat/cumpărat/oprit. Mai ales că procesul decriminalizării și dezoligarhizării țării este ireversibil și nu mai depinde de ”voința politică” a beaumondului de la Chișinău”, a menționat șeful Guvernului.

Ion Chicu a menționat că a discutat ieri cu ambasadorul Letoniei la Chișinău și a primit asigurări că echipa comună de investigare a furtului miliardului va începe în curând activitatea. Oficialul afirmă că va solicita în aceste zile suport și din partea altor state. 

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo: Unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Plahotniuc

„Dacă vrem să supraviețuim ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să suținem eforturile Procurorului General. Dacă această crimă rămâne nepedepsită - acesta este scopul mișcărilor politice de ultimă oră și al tentativelor de a-l înlătura pe domnul Stoianoglo, țara nu mai are viitor. (...) Politicienii, prim-miniștrii... vin și se duc. Suntem datori însă să le lăsăm copiilor o țară”, a remarcat premierul. 

Anterior Ion Chicu a declarat că anume cei care au pus la cale frauda bancară au anihilat Procuratura și CNA-ul și au adus o companie internațională ca să verifice la BNM unde s-au pierdut banii. Prim-ministru s-a referit la compania Kroll, care a elaborat câteva rapoarte în acest sens. Din această cauză, spune oficialul, în toți acești ani, „Procurata Generală nu a făcut nimic pentru investigarea furtului și abia în decembrie 2019, procurorii au început să demareze o anchetă seriosă”.

Șeful Cabinetului de Miniștri a menționat că va fi progres în acest dosar, dacă nu vor fi ingerințe politice nici din interior, nici din exterior. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0