Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Om al legii în slujba unui grup criminal: Cum a fost deposedat de avere un cetățean rus

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaQandal, arxiv şəkli
Qandal, arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Abonare
Competențele oferite organelor de drept prin lege devin uneori instrumente utile pentru lumea interlopă, dacă cei care ar trebui să se afle la straja ordinii publice cedează ușor în fața unor grupuri criminale și devin complici.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Procuratura Generală dezvăluie mai multe abuzuri săvârșite de un acuzator de stat, în urma cărora un cetățean rus a fost deposedat în mod fraudulos de avere. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Premierul reclamă presiuni asupra procurorului general: Sunt tentative de a-l descuraja

Un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Procuratura Generală anunță că fostul om al legii a fost reținut luni, iar complicele acestuia - șeful unei fabrici de conserve - este căutat de forțele de ordine. Acesta a aflat din presă despre reținerea fostului procuror și este acum de negăsit. 

Potrivit Procuraturii, dosarul penal pe numele celor doi a fost inițiat după ce fostul director al fabricii de conserve, un cetățean al Rusiei, a fost înlăturat abuziv de la conducere și deposedat de toate proprietățile pe care le deținea - bunuri în valoare de peste 1,8 milioane de euro:

•    un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro;
•    imobile în orașul Krasnodar (Federația Rusă) estimate la 130 de mii euro;
•    120 de mii de euro - transmise în câteva rate;
•    365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveția în conturile indicate de către bănuți, care ulterior au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

Ilegalitățile au fost săvârșite în 2018, atunci când Procuratura Anticorupție i-a deschis abuziv cetățeanului rus un dosar penal.

Procuratura Generală anunță că toate proprietățile au fost înstrăinate în timp ce cetățeanul Federației Ruse se afla în arest preventiv la Chișinău, iar actele de transmitere a drepturilor de proprietate au fost efectuate și semnate în incinta Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani, cât și în birourile Procuraturii Anticorupție.

Procurorii au făcut deja demers, solicitând plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a fostului om al legii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0