Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Ion Chicu la mesajul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova

Abonare
Premierul Ion Chicu a comentat pe Facebook apelul ce i-a fost adresat de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. „Doamne iartă-mă și păzește-mă de păcate. Și dă-mi minte și putere să reacționez înțelept și calm la așa ceva”, a comentat premierul Ion Chicu pe Facebook o știre de presă ce relatează despre mesajul ce i-a fost adresat de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM).

Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Politică
Constatarea premierului Chicu: A scăzut disciplina respectării măsurilor anti-COVID-19

Reamintim, Sinodul BOM le-a solicitat autorităților ca restricțiile ce țin de participarea enoriașilor la slujbe să fie ridicate mai devreme de 30 iunie. Într-un alt mesaj, Sinodul BOM se pronunță contra unei eventuale vaccinări obligatorii împotriva COVID-19, menționând opiniile potrivit cărora există presupunerea că viitorul preparat va conține „nanocipuri”.

„Să fim milostivi și înțelegători. Se poate întâmpla cu fiecare dintre noi ca rațiunea să ne fie întunecată de puterea instinctelor, ispitelor și rătăcelelor. Să ne rugăm cu toții pentru luciditate și sănătatea oamenilor. Inclusiv a cetățenilor birocrați și angajați ai Bisericii”, a comentat Ion Chicu.

© Photo : Facebook / Captură ecran / Ion ChicuPostare pe pagina de Facebook a prim-ministrului Ion Chicu
Reacția lui Ion Chicu la mesajul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova - Sputnik Moldova
Postare pe pagina de Facebook a prim-ministrului Ion Chicu

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova subliniază că apreciază măsurile de siguranță care s-au luat până acum, dar consideră „că în privința participării credincioșilor la sfintele slujbe se impune revizuirea acestei hotărâri, cu posibilitatea pentru credincioși de a se ruga în biserici, așa cum au făcut-o neîntrerupt și până acum”.

Prim-ministrul a subliniat anterior că pandemia încă nu a trecut, iar Guvernul va menține și în continuare unele restricții ce trebuie respectate de toți cetățenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0