Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban, despre redeschiderea piețelor, stația de epurare și taxarea electronică

© Sputnik / Victor IovvIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost invitatul emisiunii ”Logica Puterii” realizată în studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 20 mai - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost în această seară invitatul emisiunii ”Logica Puterii”, realizată în studioul Radio Sputnik Moldova. El a vorbit despre ceea ce a reușit să facă în timp de aproape șapte luni de când este primar al municipiului Chișinău. Ion Ceban s-a referit la mai multe aspecte importante pentru viața orașului, inclusiv la posibilitatea de reînnoirea a parcului de autobuze și troleibuze. 

Accident rutier în Capitală - Sputnik Moldova
Societate
Ceban: Capitala nu este loc pentru raliuri, iar restricțiile trebuie să fie dure

”În linii mari, decizia politică cu privire la procurarea de autobuze și troleibuze este luată și eu vreau să felicit locuitorii Capitalei. Prima procedură ar fi licitația pentru 100 de autobuze. Licitația pe care o vrem la criterii foarte clare. Urmează sarcina tehnică să fie elaborată și să fie prezentată Executivului și Consiliului municipal pentru aprobare. După asta se începe licitația. Asta ar însemna peste 40 de zile, ținând cont de volumul de autobuze procurate și resursele financiare care urmează să fie alocate ”, a precizat Ion Ceban. 

Primarul a vorbit și despre proiectul taxării electronice în transportul public. Ceban a precizat că deocamdată nu a fost selectată compania care să se ocupe de acest proiect. 

”Noi am pus condiția să nu fie o companie venită din stradă. S-au încercat astfel de tentative. Această companie care va fi eventual selectată ca partener în această privință să aibă un rulaj pe proiecte similare. Să aibă o istorie pozitivă. Noi ne-am dori ca acest lucru să vizeze și transportul de maxi-taxi, dacă vor rămâne în funcție aceste unități de transport”, a subliniat Ceban.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban: "Piața Centrală nu va fi închisă, ci va fi modernizată"

Edilul-șef a vorbit și despre funcționarea piețelor din Capitală, precizând că acestea se vor deschide în data de 1 iunie, dar nu exclude posibilitatea ca decizia de redeschidere a piețelor să fie luată mai devreme. 

”Am rugat și pretorii să mai închidă un ochi. Eu văd că oamenii deja cedează din punct de vedere economic. Efectiv, nu sunt bani. Trebuie să le întindem o mână de ajutor în acest sens. Dacă sunt respectate normele sanitare, trebuie să fim împreună cu oamenii - alături de ei”, a afirmat Ion Ceban. 

În cadrul emisiunii, edilul-șef a vorbit și despre stația de epurare din Chișinău. Primarul spune că mirosul neplăcut din Capitală vine de la nămolul din lacuri și că în acest sens s-a intervenit, dar nu dă asigurări că mirosul neplăcut nu va persista și în această vară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0