Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Capitala nu este loc pentru raliuri, iar restricțiile trebuie să fie dure

© Sputnik / Salagor CezarAccident rutier în Capitală
Accident rutier în Capitală - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție la teribilul accident produs în weekend, în urma căruia două persoane au decedat. Edilul-șef a declarat că o comise specială analizează circumstanțele și va veni cu mai multe măsuri.

CHIȘINĂU, 18 mai -Sputnik. În cadrul ședinței serviciilor Primăriei Capitalei, Ion Ceban a vorbit despre acidentul care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma căruia doi oameni au decedat. 

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Momentul impactului tragicului accident din Capitală - Video

„Este regretabil că nepăsarea unor oameni duce la consecințe atât de grave, la pierderi de vieți. Condoleanțe familiilor persoanelor care au decedat, oameni absolut nevinovați. Noi am mai avut accidente în care, din cauza unor șoferi iresponsabili, au suferit mai multe persoane. Orașul nu este pentru întreceri de mașini sau raliuri, ci este pentru oameni, iar restricțiile trebuie să fie dure”, a declarat primarul Ion Ceban.

Edilul-șef a dispus ca în decurs de 10 zile responsabilii din cadrul Primăriei, împreună cu reprezentanți de la Ministerul de Interne să analizeze circumstanețele tragediei și să vină cu soluțiii pentru a preveni astfel de accidente pe străzile Chișinăului. 

„Propun ca amenzile și sancțiunile să fie mai dure pentru cei care încalcă legea. Ar fi bine de elaborat o hartă cu cele mai periculoase străzi și soluții pentru a diminua riscurile. De exemplu, limitatoare de viteză, camere de supraveghere, montorizare inteligentă a traficului rutier - vor fi utile și pentru INP, MAI, ca să verifice cap-coadă lucrurile când se întâmplă așa accidente și să poată interveni până au loc astfel de cazuri. Se întâmplă din cauza neglijenței, unii oameni nu înțeleg ce înseamnă viața altor oameni. Să vedem că șoferul va pleca de sub urmărire, astfel de cazuri trebuie arătate la scară maximă, ca oamenii să înțeleagă că așa ceva nu se poate”, a mai menționat Ion Ceban. 

Pe parcursul săptămânii trecute s-au produs 9 accidente în Capitală, dintre care două grave. În urma impacturilor, două persoane au decedat, iar 10 s-au ales cu traumatisme. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0