Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Centrul COVID-19 Chișinău își continuă activitatea: Detalii

Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi o hotărâre cu privire la Instituția medico-sanitară publică „Centrul COVID-19 Chișinău”.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Centrul COVID-19 din Chișinău nu-și va înceta activitatea. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

„În contextul situației epidemiologice actuale și înregistrarea în continuare a unui număr însemnat de cazuri de infecție cu noul Coronavirus în Republica Moldova, Centrul COVID-19 Chișinău nu își va sista activitatea după ridicarea stării de urgență, instituită în perioada 17 martie-15 mai 2020, prin Hotărârea Parlamentului”, este precizat în hotărâre.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Societate
Voicu s-a tratat de COVID-19 și a mers la muncă: Iată ce a făcut în prima zi - Video

În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va elabora şi va aproba, în termen de o lună, regulamentul, organigrama şi statele de personal ale Centrului COVID–19 Chișinău.

Centrul COVID–19 Chișinău a fost deschis în cadrul Centrului Expozițional Moldexpo prin Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 10 din 31 martie 2020.

Atribuțiile de bază ale IMSP Centrul COVID–19 Chișinău sunt depistarea cazurilor de infecție cu noul Coronavirus, referirea ulterioară a pacienților cu COVID–19 către instituțiile medico-sanitare publice desemnate, precum și prestarea serviciilor medicale persoanelor cu statut de suspect/probabil/confirmat la infecția cu noul Coronavirus.  Pe parcursul activității sale, la Centrul COVID–19 Chișinău au fost internați 1816 pacienți cu suspiciune de COVID-19, din municipiul Chișinău și din raioanele țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0