Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când poți depune declarația pe venit: Fiscul anunță program extins

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Toate direcțiile de deservire fiscală din țară vor activa cu un regim special până pe 29 mai, pentru a reuși să recepționeze declarațiile cu privire la impozitul pe venit pentru persoane fizice/cetățeni.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Din 18 și până pe 29 mai, toate direcțiile de deservire fiscală activează cu un regim special. Schimbarea de program vine să faciliteze depunerea Declarației cu privire la impozitul pe venit pe anul 2019 de către persoanele fizice, care anul acesta poate fi depusă până pe 29 mai.

Почта Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Ajutorul de șomaj de 2.775 de lei: Cine va beneficia de el – precizări oficiale

Cetățenii pot depune declarația la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent de locul de domiciliu sau de reședință.

Direcțiile de deservire fiscală vor activa conform următorului program:

- în perioada 18 – 22 mai 2020: 7:30 – 18:00

- 23 mai 2020: 9:00 – 17:00

- 24 mai 2020: 9:00 – 15:00

- în perioada 25 – 29 mai 2020: 7:30 – 19:00.

Impozitul pe venit pentru persoanele fizice constituie 12% din venitul anual impozabil.

Anterior, termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice a fost prelungit de Fisc până pe 29 mai, în legătură cu starea de urgență declarată ca urmare a pandemiei cu COVID-19.

În timpul depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit, persoanele fizice au dreptul sa desemneze un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

дом - Sputnik Moldova
Chiria cu contract: Ce amenzi plătesc proprietarii ce nu-și declară găzdașii
Cetățenii pot depune declarația pe venit și on-line. Sunt obligate să depună Declarația cu privire la impozitul pe venit persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care: sunt persoanele fizice nerezidente cu venituri obținute conform art.74 din Codul fiscal; direcționează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget; solicită spre restituire impozitul pe venit achitat în plus.

Dreptul de a prezenta Declarația cu privire la impozitul pe venit îl au toți contribuabilii care doresc să facă acest lucru, conform articolului 83 din Codul fiscal.

Impozitul pe venit poate fi achitat prin intermediul serviciului „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni” de pe portalul www.sfs.md sau prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Contribuabilii pot obține informații suplimentare apelând Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0