Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ajutorul de șomaj de 2.775 de lei: Cine va beneficia de el – precizări oficiale

© Sputnik / Miroslav RotariПочта Молдовы
Почта Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Din data de 12 mai, câteva categorii de cetățeni care nu dețin oficial statutul de șomer vor primi ajutoare de șomaj unice, pe care le vor ridica de la filialele „Poșta Moldovei”. Nu este necesar ca beneficiarii să depună cereri de solicitare a sprijinului.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Acordarea ajutorului de şomaj unic în cuantum de 2.775 de lei unor categorii de cetățeni a fost decisă printr-o dispoziţie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din 5 mai. 

Ветераны на Красной площади перед началом парада - Sputnik Moldova
Societate
Linia telefonică „Veteran” funcționează în continuare: Ce ajutor solicită oamenii

Ajutorul de şomaj unic va fi stabilit de către Casa Naţională de Asigurări Sociale și nu este necesar ca persoana să depună cerere de solicitare a ajutorului de şomaj unic, informează Serviciul Fiscal de Stat.

De ajutorul de şomaj unic vor beneficia titularii patentei de întreprinzător eliberate conform Legii cu privire la patenta de întreprinzător nr.93/1998, care deţin patenta valabilă la data declarării stării de urgenţă (17.03.2020); persoanele fizice care desfăşoară activităţi conform capitolului 102 din Titlul II al Codului fiscal - persoanele fizice ce desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul (cu excepţia mărfurilor supuse accizelor); persoanele fizice care desfăşoară activităţi conform capitolului 103 din Titlul II al Codului fiscal - persoanele fizice care desfăşoară activităţi în domeniul achiziţiilor de produse din fitotehnie şi/sau horticultură şi/sau de obiecte ale regnului vegetal.

Persoana care se încadrează în una dintre categoriile menţionate va beneficia de ajutorul de șomaj dacă în luna martie 2020 nu a realizat venit asigurat.

Ajutorul de şomaj unic va fi achitat de Casa Naţională de Asigurări Sociale prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.

Pentru plata ajutorului de şomaj unic, Casa Naţională de Asigurări Sociale va efectua transferul banilor pe data de 12 mai, precizează Serviciul Fiscal de Stat. Din această dată și până la 30 iunie, beneficiarii pot merge la orice oficiu poştal, având asupra lor buletinul de identitate, pentru a-și ridica ajutorul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0