Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacție de la Moscova la acuzațiile aduse companiei Apple în SUA

© AFP 2024 / JEWEL SAMADЛоготип Apple.
Логотип Apple. - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova a reacționat la acuzațiile aduse de procurorul general al SUA, William Barr, care susține că Apple ar fi în conspirație cu Rusia și China.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Declarația procurorului general al SUA despre o așa-numită cooperare a companiei Apple cu Rusia provoacă un „zâmbet indulgent”, a declarat pentru RIA Novosti directorul Departamentului securității informaționale internaționale al MAE rus, Andrei Krutskih.

„Proporțiile acuzațiilor antirusești au ajuns la o nouă etapă în SUA și anume, bate în ai tăi pentru ca să se teamă alții. Acest lucru îi caracterizează prost”, a adăugat interlocutorul agenției.

iPhone X - Sputnik Moldova
Franța a amendat gigantul american Apple cu 25 de milioane de euro: Care este motivul
Procurorul general al SUA, William Barr, a acuzat pe 18 mai compania Apple de o cooperare cu Rusia și China, care ar încerca, potrivit lui, să intercepteze cetățenii.

Barr a adăugat că Apple refuză fără motiv să coopereze cu “statele în care există o supremație a legii, care respectă viața private și libertățile civile”.

Mai mult decât atât, procurorul general susține că o astfel de politică a Apple cu privire la protecția datelor cu caracter personal, inclusiv de serviciile americane de informații, amenință securitatea națională a SUA.

Acuzațiile au fost aduse după ce compania a refuzat să ajute serviciile americane să deblocheze smartphone-ul unui militar saudit care a organizat un atac la baza militară din Florida în decembrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0