Franța a amendat gigantul american Apple cu 25 de milioane de euro: Care este motivul

© REUTERS / STEPHEN LAMiPhone X
iPhone X - Sputnik Moldova
Abonare
Compania americană Apple a primit o amendă în valoare de 25 de milioane de euro din partea autorităților franceze, pentru că nu i-a anunțat pe utilizatori despre anumite dificultăți în funcționarea unor telefoane iPhone.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Autoritățile franceze au amendat compania Apple pentru că nu i-a atenționat pe utilizatori Iphone 6, SE și 7 despre dificultățile pe care pot să le întâmpine după instalarea unei versiuni iOS actualizate, anunță RIA Novosti.

Роскомнадзор может заблокировать доступ в Twitter - Sputnik Moldova
Societate
Apple a blocat iPad-ul unui utilizator pentru 47 de ani

Anchetatorii francezi au inițiat ancheta în privința Apple în anul 2018, întrucât utilizatorii iPhone nu au fost anunțați despre faptul că telefoanele lor vor funcționa mai lent, dacă vor instala versiunea actualizată iOS din 2017. 

”În urma anchetei Direcției generale pe probleme de concurență, consum și luptă împotriva crimelor economice, compania Apple a fost de acord să plătească amenda în valoare de 25 de milioane de euro”, au declarat procurorii francezi. 

Pentru că nu au putut reinstala versiunea precedentă iOS, mulți utilizatori au fost nevoiți să schimbe bateriile sau să-și cumpere telefoane noi. 

Fluxul de știri
0