Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou consilier în CMC: Despre cine este vorba

Abonare
Alexandru Aghenie a devenit de astăzi noul consilier al Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Alexandru Aghenie a devenit noul consilier al Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău. Mandatul i-a fost atribuit după ce socialistul Nichita Țurcan a ales să rămână cu funcția de deputat în Parlament.

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Primăria va cumpăra noi autobuze și troleibuze: Planul adoptat de CMC

În cadrul ședinței de azi a Consiliului Municipal Chișinău, noul consilier a fost inclus și în Comisia pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicaţii şi ecologie a Consiliului.

Amintim că, la începutul lunii februarie, s-a stins din viață deputatul PSRM Ivan Zabunov. În urma acestui tragic eveniment, a devenit vacant un fotoliu de deputat care i-a revenit lui Nichita Țurcan, membru supleant.

Consiliul Municipal Chișinău este constituit din 51 de aleși. Cea mai mare fracțiune este a socialiștilor - 22 de mandate. Pe locul doi este fracțiunea DA cu 10 consilieri, urmată de PAS - 9 consilieri, Partidul Liberal - 3 consilieri. Câte doi consilieri au PDM și Partidul Șor, iar Mişcarea social-politică "Forţa Nouă", Partidul Unității Naționale și Partidul Comuniștilor au câte un reprezentant în CMC.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0