Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CMC s-a întrunit în ședință: Problema stringentă pe care ar trebui s-o rezolve

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Achiziționarea noilor unități de transport public este cea mai importantă problemă pe care ar trebui s-o rezolve astăzi Consiliul Municipal Chișinău, întrunit în ședință. Primarul Ion Ceban încearcă să-i responsabilizeze pe consilieri.

bd. Ștefan cel Mare din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Microbuzele circulă din nou în Chișinău: Iată de ce reguli se ține cont  
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău (CMC) s-a întrunit în ședință astăzi, iar în opinia primarului general, Ion Ceban, cea mai importantă problemă ce se cere a fi rezolvată este adoptarea propunerii Primăriei de achiziționare a noilor unități de transport public.

Propunerea va trece doar cu condiția că va fi susținută și de consilierii din opiziție.

Aceasta ar permite acoperirea deficitului de transport public resimțit foarte acut chiar zilele acestea de către locuitorii din suburbii, care se deplasează cu mare dificultate în Chișinău, unde mulți au un loc de muncă.

Primarul Ion Ceban a publicat astăzi pe Facebook fotografii din Sângera, Băcioi, Ghidighici, Tohatin, realizate în stațiile de așteptare a transportului public.

„Locuitorii suburbiilor de mulți ani așteaptă noi, dar și suficiente unități de transport, iar după sistarea activității microbuzelor, oamenii sunt nevoiți să aştepte ore în şir în staţii sau să meargă pe jos câţiva km, pentru a lua un mijloc de transport. Astăzi este o zi importantă. În cadrul ședinței CMC, consilierii trebuie să decidă dacă acceptă propunerea executivului”, a scris primarul general.

Ion Ceban și-ar dori ca Primăria să cumpere în 2020 un număr de 100 de autobuze, să fie asamblate 30 de troleibuze, să fie achiziționate 18 unități de transport articulat.

Într-o „a doua etapă”, potrivit edilului, ar mai trebui achiziționate 150 de autobuze, 70 de troleibuze tradiționale și 20 de troleibuze articulate.

Ion Ceban a subliniat că „oamenii nu au ales consilierii după criteriile politice”, dar au ales funcționari care să le soluționeze problemele tergiversate ani la rând.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0