Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul căpșunilor a scăzut în jumătate și a ajuns la 60 de lei kilogramul: Iată motivul

© Photo : Andrei UrsuPrețul căpșunilor autohtone a scăzut în jumătate
Prețul căpșunilor autohtone a scăzut în jumătate - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă la mijlocul lunii aprilie un kilogram de căpșuni era vândut cu 116 lei, iată că acum prețul a scăzut în jumătate. Producătorii agricoli susțin că ieftinirile vor continua, iar peste o săptămână prețul acestor fructe va ajunge la 20 de lei kilogramul.

CHIȘINĂU, 19 mai -Sputnik. Probabil mulți moldoveni au așteptat ziua în care căpșunile vor costa mai puțin. După ce timp de trei săptămânii prețul căpșunilor a variat între 100 și 116 lei kilogramul, iată că agricultorii moldoveni au decis să le ieftinească.

Урожай клубники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Delicii costisitoare: De ce căpșunile moldovenești sunt mai scumpe decât cele de import
Andrei Ursu gestionează o plantație de căpșune în raionul Soroca. Producătorul a povestit pentru Sputnik Moldova că în ultimele zile prețurile continuă să scadă. 

”Într-adevăr, am micșorat prețurile la căpșuni și zilnic continuăm să le scădem. Chiar ieri vindeam cu 75 de lei kilogramul de căpșuni, iar astăzi deja variază între 60 și 65 de lei. Motive pentru a scădea prețul sunt mai multe. În primul rând, s-au copt căpșunele din câmpuri deschise, adică se vând nu doar din seră, apare concurența, iar căpșunile sunt fructe care trebuie vândute repede, în caz contrar se strică și poți avea pierderi mari”, a povestit Andrei Ursu. 

Producătorul spune că cele mai multe vânzări le face la piața angro din Capitală, însă are și comenzi online.

”Noi avem căpșuni mășcate, suculente, foarte dulci și de o calitate bună. Clienții noștri deja ne cunosc. Celor care comandă de la 5 kilograme de căpșuni în sus, le facem livrarea gratuită la domiciliu. Totuși, dacă oamenii comandă mai puține kilograme, atunci achită în jur de 20 de lei pentru livrare, un preț accesibil. Fructele noastre se păstrează timp de patru zile și mai mult după ce sunt culese. Sunt producători care au căpșuni mai mărunte și le vând chiar și cu 40 de lei kilogramul. Cred că într-o săptămână prețurile vor scade și mai mult și vor ajunge la 20 de lei”, a mai spus Andrei Ursu.

© Photo : Andrei UrsuPrețul căpșunilor autohtone a scăzut în jumătate
Prețul căpșunilor a scăzut în jumătate și a ajuns la 60 de lei kilogramul: Iată motivul - Sputnik Moldova
Prețul căpșunilor autohtone a scăzut în jumătate

Antreprenorul susține că îi este destul de greu să vândă căpșunile pentru că cererea din partea clienților este mai mică comparativ cu anul trecut, iar un alt motiv este lipsa piețelor de desfacere din cauza pandemiei de COVID-19.

Căpșunile sunt o sursă excelentă de vitamina C și sunt consumate pentru multitudinea lor de beneficii. Fructele ajută la menținerea unei vederi sănătoase, luptă împotriva cancerului, scad nivelul de colesterol, previn ridurile, reduc inflamațiile și sunt o sursă de fibre. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0