Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Ion Chicu a explicat în ce condiții Guvernul și-ar putea da demisia

Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat condițiile în care cabinetul său ar fi dispus să-și dea demisia in corpore.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. În cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune prim-ministrul a declarat că, în cazul în care majoritatea parlamentară se destramă, guvernul său va deveni inutil. 

„Dacă vom rămâne fără majoritate parlamentară și vom avea convingerea că nicio inițiativă de-a noastră nu va fi susținută, nu văd sensul acestui guvern”, a menționat Ion Chicu. 

Șeful Executivului și-a exprimat regretul că accesarea creditului rus a devenit imposbilă în urma deciziei Curții Constituționale. Totuși, oficialul spune că Guvernul intenționează să inițieze noi negocieri cu Federația Rusă. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Încă doi deputați au părăsit rândurile Partidului Democrat și au aderat la PRO Moldova

„Am ratat șansa de a primi banii în condiții avantajoase. Acum țara este nevoită să caute alte posibilități pentru a acoperi deficitul. Am expediat o scrisoare Rusiei cu solicitarea de a relua negocierile privind acordul de creditare, dar eu nu am convingerea că Moscova va dori să reia negocierile”, a declarat premierul. 

Amintim că judecătorii Curții Constituționale au declarat pe 7 mai neconstituțional acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Moscova urma să ofere Chișinăului un credit în valoare de 200 de milioane de euro cu dobândă de 2% anual, pe un termen de 10 ani. Prima tranșă de 100 de milioane de euro trebuia să fie transferată timp de 30 de zile din data intrării în vigoare a Legii privind ratificarea acordului cu Rusia. Creditul oferit trebuia să fie cheltuit parțial la acoperirea deficitului bugetar, care în 2020 constituie aproximativ 16 miliarde de lei.

Ministerul de Externe al Federației Ruse a venit cu un comentariu la declarațiile ce vizează acordul de creditare din partea Rusiei. Instituția a precizat că reacția anumitor cercuri politice din Chișinău privind acordul de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, este o nedumerire. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0