Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă doi deputați au părăsit rândurile Partidului Democrat și au aderat la PRO Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat din Moldova a mai pierdut doi membri. Este vorba despre deputații Ghenadie Verdeș și Vasile Bîtca.

CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Urmând exemplul altor deputați, legislatorul Ghenadie Verdeș a părăsit fracțiunea Partidului Democrat și a anunțat că aderă la PRO Moldova. Despre asta a informat fostul democrat și unul dintre inițiatorii grupului parlamentar Sergiu Sîrbu pe pagina sa de Facebook. El a postat și cererea lui Ghenadie Verdeș adresată președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi. 

Și Vasile Bîtca a părăsit fracțiunea PDM din Parlament și a aderat la PRO Moldova. Anterior din Partidul Democrat au mai plecat 12 deputați, 10 dintre ei au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova, iar alți doi au aderat la Partidul ȘOR. 

În prezent, actuala majoritate parlamentară, dar și Guvernul condus de Ion Chicu depind de voința a doi deputați. Dacă atâția legislatori vor migra către formațiunile de opoziție, s-ar putea să fie depusă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului de Miniștri, care ar avea șanse să fie votată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0