Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Iată ce servicii medicale vor începe să fie prestate din nou în spitale

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de două luni, mai multe spitale din Capitală nu au acordat servicii medicale cetățenilor pentru a preveni răspândirea infectării cu COVID-19, însă din această săptămână acestea își vor relua activitatea. Anunțul a fost făcut la ședința Primăriei Chișnău.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate din cadrul Primăriei Capitalei, Tatiana Bucearschi, a declarat că în contextul stării de urgență în sănătate publică, locuitorii Capitalei trebuie să respecte în continuare aceleași recomandări impuse anterior de autorități pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă un deces provocat de COVID-19: Este vorba despre un bărbat din Capitală
Totodată, Bucearschi a anunțat că mai multe instituții medicale care nu au prestata servicii în perioada stării de urgență au început de astăzi să-și reia activitatea. 

”Inițial, vor fi reluate serviciile de chirurgie de o zi, intervențiile chirurgicale la pacienții cu risc anestezic mic, serviciile de reabilitare precoce pentru pacienții cu ictus cerebral, infarct miocardic și traumatisme. Ulterior, se vor relua examenele medicale cu scop profilactic în condiții de laborator, activitățile consultativ-diagnostice și cele de tratament, activitățile de imunizare și cele de asistență medicală stomatologică programată, dar în continuare vor fi făcute consultațiile la distanță pentru a preveni riscurile de infectare cu COVID-19”, a declarat șefa Direcţiei generală asistenţă socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Pe parcursul săptămânii trecute, 272 de locuitori ai Capitalei au fost spitalizați cu COVID-19, 160 au fost externați, iar trei persoane au decedat. 

”În prezent sunt 413 persoane din Capitală care suferă de forme ușoare de COVID-19 și se tratează la domiciliu. Din 1 329 de cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul angajaților medicali, 176 sunt angajați din instituțiile subordonate Primăriei Chișinău. Țin să menționez că toate instituțiile medicale sunt dotate cu cele necesare pentru tratarea pacienților cu coronavirus”, a menționat Tatiana Bucearschi.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 6 060 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 783 sunt în regiunea transnistreană. 256 de pacienți sunt în stare gravă, 19 - conectați la aparate de respirație asistată, 526 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. În total, 2 425 de pacienți s-au vindecat de COVID-19, iar 213 au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0