Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un deces provocat de COVID-19: Este vorba despre un bărbat din Capitală

Abonare
Ministerul Sănătății anunță că infecția COVID-19 a mai făcut o victimă. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani din Chișinău. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 213.

CHIȘINĂU, 18 mai -Sputnik. Bărbatul de 60 de ani din Capitală care a decedat a fost internat în stare gravă la Spitalul Clinic Republican în data de 11 mai. Pacientul mai suferea de diabet zaharat, obezitate și bronhopneumopatie cronică obstructivă.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
Un medic chirurg a decedat din cauza coronavirusului
Totodată, Ministerul Sănătății a confirmat deceseul medicului chirug de la Bălți Igor Dorogoi, în vârstă de 55 ani. Acesta a fost internat inițial la Spitalul din Bălți, iar în data de 26 aprilie a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

Astfel, numărul deceselor a ajuns la 213. Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis condoleanțe familiei medicului decedat și au menționat în comunicatul de presă că de-a lungul activității sale Igor Dorogoi a contribuit la salvarea a sute de vieți și a dat dovadă de dedicație și profesionalism. 

Până acum, au fost confirmate 1 344 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 317, asistenţi medicali - 503, felceri - 69, farmacişti - 20, personal auxiliar - 435 de persoane.

Până în prezent în Republica Moldova au fost confirmate 6 060 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 783 sunt în regiunea transnistreană. 256 de pacienți sunt în stare gravă, 19 - conectați la aparate de respirație asistată, 526 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. Pe parcursul zilei de ieri, 17 persoane au fost externate. În total, 2 425 de pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0