Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Dacă majoritatea parlamentară se destramă, mă mai gândesc dacă rămân la Guvern

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu susține că, în cazul în care majoritatea parlamentară va cădea, atunci sunt șanse mari să plece din funcția de prim-ministru. Șeful Cabinetului de Miniștri susține că, în condiții de criză, Guvernul are nevoie de susținere.

CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Premierul Ion Chicu a fost rugat de jurnaliști să comenteze situația politică din țară și plecările deputaților din PDM. Șeful Executivului susține că nu este surprins de aceste mișcări politice pentru că întotdeauna au fost astfel de situații. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Încă doi deputați au părăsit rândurile Partidului Democrat și au aderat la PRO Moldova

„Eu era să fiu surprins dacă nu erau astfel de fenomene. Din păcate, corupția politică în Parlament este ca la ea acasă și nu cred că virusul COVID-19 a influențat acestă situație. Noi am avut și în Parlamentul precedent cumpărări cu „pacika” ale deputaților, avem și acum, dar tare sper să nu mai avem în viitor. Lupta politica în Moldova merge până la ultimul cartuș. Eu nu știu pentru ce se luptă, unii probabil pentru bani, alții pentru a scăpa de pușcărie”, a declarat Ion Chicu.

Premierul nu exclude că va fi o destabilizare politică și a menționat că, dacă va cădea majoritatea parlamentară PSRM-PDM, atunci își va da demisia. 

„În eventualitatea dispariției majorității parlamentare care este acum compusă din 52 de deputați, eu o să mă gândesc foarte mult dacă mai rămân sau nu în funcție. Niciun Guvern care este în deplină competență cum este acum nu este în stare să rezolve totul așa cum așteaptă cetățenii, dar, dacă mai demiți acest Guvern și îl lași fără competențe, va fi catastrofă. Să mergi în Parlament fără să fii sigur că inițiativele, proiectele vor fi susținute de o majoritate parlamentară, mie îmi pare că situația ar fi gravă, dificilă. Noi  nu cred că vom putea activa în asemenea condiții mai departe”, a menționat Ion Chicu. 

Oficialul speră însă ca situația să nu fie distabiizată, mai ales în această perioadă plină de probleme economice și sociale. Premierul a menționat că, în cazul în care și-ar da demisia, nu crede că va adera la vreun partid politic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

Fluxul de știri
0