Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce spune Vladimir Cebotari despre un eventual eșec al Pro Moldova la următoarele alegeri

© Sputnik / OsmatescoVladimir Cebotari
Vladimir Cebotari    - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova a mai pierdut astăzi doi deputați. Analiștii politici consideră că în urma plecărilor din PD are de pierdut inclusiv și Pro Moldova. Cum comentează Vladimir Cebotari aceste declarații.
Ce spune Vladimir Cebotari despre un eventual eșec al Pro Moldova la următoarele alegeri

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova a rămas astăzi fără alți doi deputați. Este vorba de Vasile Bîtca și Ghenadie Verdeș, care au anunțat că aderă la grupul parlamentar Pro Moldova condus de Andrian Candu. Analiștii politici sunt de părere că de pe urma plecărilor din PDM, atât democrații cât și grupul Pro Moldova vor avea de pierdut, iar nota de plată va fi achitată la următorul scrutin parlamentar.

Deputatul din grupul Pro Moldova Vladimir Cebotari se arată sigur că formațiunea din care face parte va obține un scor bun la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când vor fi organizate acestea. Și asta deoarece Pro Moldova ar fi anume ceea ce lipsește actualei clasei politice.

„Cu siguranță că de pe urma acestor plecări toată lumea are de pierdut, dar depinde cine și ce pierde. Dacă e să ne referim la Pro Moldova, noi construim o formațiune politică din oameni și bazată doar pe oameni care împărtășesc aceleași viziuni și au scopul de a lupta pentru acele idealuri și valori. În aceste împrejurări, este mai important să ai o echipă formată din 4-5 mii de membri, care crede în ceea ce fac, decât o echipă de 50 de mii de membri”, a declarat Vladimir Cebotaru pentru Sputnik Moldova

Vladimir Cebotari face referire la sondajele de opinie care arată că cifra celor dezamăgiți de clasa politică și a celor indeciși este foarte mare. Respectiv, Pro Moldova va fi ceea ce lipsește pe scena politică de la Chișinău.

Ян Лисневский - Sputnik Moldova
Cine are de pierdut și cine va câștiga de pe urma plecărilor din PDM

„Eu sunt absolut convins că la următorul scrutin parlamentar noi nu doar vom trece pragul electoral, și spun acest lucru deoarece noi primim multe mesaje de la diferiți oameni, inclusiv membri PDM, membri ai altor partide, dar și oameni care nu fac parte din nicio formațiune politică”, adaugă Vladimir Cebotari.  

Precizăm că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 democrații au obținut 30 de mandate. Astăzi fracțiunea PDM din Parlament numără doar 15 aleși ai poporului. 12 dintre deputații care au ales să părăsească formațiunea au format sau și s-au alăturat grupului parlamentar Pro Moldova, iar doi foști democrați au aderat la Partidul „Șor”.

Astăzi coaliția de guvernare PSRM-PDM are 52 de parlamentari. De menționat este că legile organice pot fi votate cu 51 de voturi.

Fluxul de știri
0