Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Construcțiile ilegale au apărut ca ciupercile după ploaie în Capitală pe timp de pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban a cerut să fie verificate toate construcțiile care se ridică în zonele interzise: în parcuri, pe terenuri de joacă sau în curți. Până la începutul lunii iulie urmează să fie prezentate informații în acest sens.

CHIȘINĂU, 18 mai -Sputnik. Primarul Ion Ceban a declarat că în ultimul timp apar tot mai multe construcții ilegale în Chișinău, iar în perioada stării de urgență numărul lor a început să crească. 

Ion Ceban  - Sputnik Moldova
Societate
Ion Ceban nu mai este supărat: Ce au făcut reprezentanții unei firme de construcții - Foto

„Am avut mai multe situații neplăcute în acest weekend. Avem cerificate eliberate pe strada Dimo și Studenților pentru o benzinărie, avem situația privind îngrădirea unui teren pe Calea Orheiului în zona monumentului și avem apeluri ale oamenilor privind Valea Trandafirilor - garduri care au apărut peste noapte. Avem situații când, în continuare, pe ternurile de joacă pentru copii unii urmăresc să construiască ceva. Am o solicitare ca în zonele verzi, în parcuri, în alte curți, ogrăzi unde este interzis să nu fie eliberate certificate de urbanism sau autorizație de construcție”, a solicitat Ion Ceban.

În acest context, primarul a dispus să fie instituit un grup de lucru care să facă o evaluare până în data de 1 iulie a tuturor construcțiilor problematice din Capitală.

„Noi vrem să construim, dar să fie legal în acest oraș. De asta, vă rog, să fie prezenți și reprezentanți ai societății civile. Noi nu avem ce ascunde”, a mai spus Ion Ceban.

Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a declarat că din noiembrie 2019 Primăria nu a eliberat niciun ceritifcat de urbanism care ar încălca prevederile legale. Cu toate acestea, unii încep lucrări de construcție fără actele permisive.  

„Apar astfel de garduri instalate, șantiere care sunt absolut ilegale și ei profită de faptul că acum Agenția Supraveghere Tehnică nu poate face verificări și fac abuz. Rog preturile să intervină acolo unde apar gardurile. Niciun gard nu trebuie să apară pe aceste spații. Să intervenți și să le evacuați”, a spus Victor Chironda. 

În context, viceprimarul Victor Chironda a declarat că va veni cu un demers către CMC să fie incluși din nou pretoriii în procesul de coordonare a construcțiilor din oraș, așa cum era anterior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0