Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indemnizația unică de 16 mii de lei: Cine va primi banii

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul care se referă și la acordarea unei indemnizații unice pentru o anumită categorie de persoane. Despre cine este vorba.

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Angajații infectați cu COVID-19 din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, instituțiile/subdiviziunile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, vor primi o indemnizație unică de 16 mii de lei.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu președinții de raioane: Iată despre ce au discutat

Prevederea se conține într-un proiect de lege privind instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative, aprobat în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

Și angajații instituțiilor medicosanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară vor primi acești bani. De asemenea, de această sumă vor beneficia angajații altor autorități/instituții bugetare și instituții medico-sanitare publice, care în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu s-au infectat cu COVID-19. Indemnizația unică este scutită de impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale de stat obligatorii, contribuția individuală de asigurări sociale de stat obligatorii și primele de asigurări obligatorii de asistență medicală și este alocată din fondul de intervenție al Guvernului.

Precizăm că anterior Guvernul a decis alocarea a 6 milioane de lei din Fondul de Intervenție pentru acordarea indemnizațiilor unice persoanelor angajate în sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă. Banii erau destinați  unui număr de 375 de angajați din sistemul medical care s-au contaminat în luna aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0